Pazar, Kasım 13, 2005

Kız İsteme

Gerekli malzemeler: Bir adet kız, bir adet erkek ve iki tarafın aileleri.

İlk olarak bir kız bulunur (komşu kızı, sınıf arkadaşı, çocukluk aşkı vb.) veya kız sizi bulur yani bir şekilde çift olunur. Birkaç sene flört edilir, iki tarafın birbirini tanımaları ve birbirlerine karşı katlanabilirlik oranları ölçülür. Birbirlerine katlanabildikleri anlaşılınca, çiftlerin ailelerine durum bildirilir. Ailelerden olumlu yanıt alınınca geriye çok az bir zahmet kalır. Bu aşamalardan başarıyla geçen çiftler artık isteme aşamasına gelmiş sayılır.
Bundan sonra iş erkek tarafına kalır. Erkek tarafı çiçek, çukulata vb tarzda yardımcı nesnelerle kız tarafının evine gider. Kız tarafı durumu bildiği için fazla zorluk çıkartmayacaktır. Yenen yemekler ve içilen çaylardan sonra durumun getirdiği mutluluktan dolayı kahve seremonisi unutulur ve erkeğin babası klasikleşmiş olan o meşhur cümleyi kurar ? Allah?ın emri, Peygamberin kavli ile kızınızı oğlumuza istiyoruz.? Kızı vermeye dünden razı olan kız tarafı ?çocuklar zaten birbirini görmüş beğenmişler, bize de vermek düşer, alın sizin olsun, kızımız artık sizin kızınızdır? der. Erkek tarafının yanında giderken götürdüğü söz yüzükleri cepten çıkar ve genç çiftlerin parmaklarına geçirilir. Daha sonra nişan ve düğün tarihi belirlenmek üzere mutlu bir şekilde ortamdan ayrılınır.

Tüm bu aşamaları geçen ve hafta sonu sevdiği kızla sözlenen Mustafa?yı kutluyorum ve mutluluklar diliyorum. Darısı diğer çiftlerin başına.

Not: Böyle durumlarda erkeğin askerliğini yapma şartı aranmaz.

3 Comments:

Blogger un4tunately said...

tebrikler :)

13/11/05 21:06  
Blogger mandalina said...

düğünlerini de görürüz inşallah :)

13/11/05 21:30  
Anonymous Adsız said...

KEŞKE BENİMKİDE BÖLE OLABİLSE

5/1/08 20:57  

Yorum Gönder

<< Home

javascript hit counter
eXTReMe Tracker