Pazar, Kasım 06, 2005

isim tartışması

Dün geceki Okan Bayülgen in programını geç olmasına karşın bir çok kişi izlemiştir herhalde. Programın başlangıcı, insanı dumura uğratacak cinstendi. Konuk olan zat-ı muhterem, gazeteci Hakkı Devrim, girişte (bence) büyük bir pot olarak adlandırabileceğim bir yorum yaptı. Neymiş Ramazandan sonra kutlanan bayramın ismi Şeker bayramıymış ve bu ismi çocuklar koymuş (şeker üreticileri koymuş olmasın). Ramazan bayramı daha yeni yeni söyleniyormuş, yani yeni moda olmuş böyle demek.
Düz bir mantık yürütecek olursak Ramazan bayramında gelen misafirlere şeker yerine başka birşey verilse ( ki bizim buralarda verilir ) ramazan bayramının ismi o olacak.
Çocuklara para verilse demek ki çocuklar para bayramı diyecek, yani cocukların gönlünü nasıl yaparsan, onları hoşnut edersen çocuklar o ismi kullanacak...

Madem yılların gazetecisisin biraz araştır ve neden Ramazan bayramı dendiğini öğren değilmi ama. Öyle işkenbey-i kübra dan atarak konuşmak yakışmıyor bence bir gazeteciye, yada en azından kendine gazeteci dedirten ve bu meslekte saygın bir yeri olan insana. Biz bu zihniyetle, daha öncede dediğim gibi Kurban bayramına Et bayramı deriz.

4 Comments:

Blogger admin said...

eheh, ewt o aydın takılan ortayaş ve üzeri bir kesimin vazgeçilmez bayram tanımıdır, nuh der ramazan demez bunlar :)))

6/11/05 19:29  
Blogger ashkar said...

halk olarak değilde aydın kesim! olarak dinine uzak bir milletiz sanırım.

7/11/05 16:15  
Blogger mandalina said...

uç söylemlere girmek istemiyorum.
lakin bu insanlara ne oluyor ki.
ramazanı ne kadar yaşıyorsunuz ki, bu ayın hürmetine verilen bayramı kendinizce isimlendirmeye kalkıyorsunuz?

8/11/05 21:13  
Blogger YesilErik said...

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

9/11/05 18:01  

Yorum Gönder

<< Home

javascript hit counter
eXTReMe Tracker