Cuma, Ocak 06, 2006

YEMİN VE ÖZGÜRLÜK

25 gün aradan sonra tekrar insanların arasına dönmek ve yeşil dışında diğer renkleride görmek gerçekten hoş bir duygu. Bugün itibariyle Yüce TÜRK Ordusunun yeminli bir ferdiyim. Bu sabah yemin törenimiz oldu ve nihayet dışarı çıkarttılar. İnsan gerçekten bir garip oluyor.
Nasıl geçti acemilik dönemi dediğinizi duyar gibiyim. Hemen söyleyim, çok rahat ve güzeldi (kendi adıma), ilk iki hafta hatırladığım tek şey sabah erkenden kalmak, kahvaltı yapmak, sayılmak(iştima da derler), dışarıda buz gibi esen rüzgar eşliğinde kafeteryada oturmak, sayılmak, öğle yemeği, tekrar sayılmak, tekrar oturma, akşam yemeği, sayılmak ve yatma. İki hafta düzenli bir şekilde yaptıklarımız bunlardı arada sırada da yürüyüş yapıyorduk çeşitli marşlar eşliğinde.
Diğer iki hafta ise silah eğitimi dışında kalan zamanlarda koğuş temizliği ve bol bol yatak yapmak, çarşaf düzeltmekle geçti. Hatta aramızda arkadaşlarla espri konusu bile olmuştu "düşmanları çarşafla boğarak öldürürüz artık" diye. Güzel arkadaşlıklar, komik anılarda bu 25 günün güzel geçmesini sağlayan en önemli etkenlerdi tabii ki.
Dün akşam tören provasından sonra onbaşı rütbemizi taktık. Çavuşluğuda artık KIBRIS da takarız.
Nizamiyeden içeri girer girmez gelen komutan " siz misiniz Kıbrıs'a gidecek gurup?" dedi (dakika 1 gol 1) , bizler ne olduğunu anlamadan ne alakası var yok öyle bişey dediksede gerçeği kayıtlar sırasında öğrendik. Bundan önce Burdur a gelen kısa dönemler hep Burdur da kalırmış, hatta konuştuğumuz bütün esnaf aynı şeyi söyledi. Bu sene kısa dönemleri Kıbrısa yollama sırası Burdur daymış. Nasip diyelim artık, hayırlısı böyleymiş.
Pazartesi Burdur dan ayrılıyorum ve 1 haftalık zorunlu izine yolluyorlar, en azından bayramda ailemle birlikte olacağım ve 16 ocakta Kıbrıs defterini açacağım.
Şimdilik durumlar böyle...
16: 30 da içeriye tekrar girmem gerekiyor. Yarın yine buralardayım...

6 Comments:

Blogger admin said...

iznin tam bayrama denk gelmesi süper olmuş, kıbrısta askerlik de rahattır sanıyorum, askerlik yapmadığım için sadece cmylmz stand-up larından biliyorum nasıl bişey olduğunu; 1 yatakhane, 100 adam, 200 ayak, 2000 ayak parmağı, artık kaç parmak arası olduğunu ve kokusunu sen hesap et esprisine hala katıla katıla gülerim :)))

6/1/06 16:07  
Blogger mandalina said...

Hayırlı Bayramlar şimdiden.

Kıbrıs da hayırlı olsun.

azı gitmiş çoğu kalmış.sayılı gün çabuk geçer ;)

6/1/06 17:12  
Blogger Tugc said...

Hadi hayirli olsun insallah;)

7/1/06 17:48  
Blogger un4tunately said...

hayırlı olsun ashkar.. inşallah Kıbrıs'ta geçireceğin günler, Burdur'da geçirdiklerinden çok daha güzel olur..:)

bayramın da mübarek olsun... Allah daha nicelerine kavuştursun.. :)

8/1/06 00:21  
Blogger psychedelicpink said...

Ashkaaarrr iyi bayramlar. Kıbrıs iyidir yaaa, tebrik ederim, ailenin en rahat askerlik yapan ferdi olacaksın ;)

Dönünce inşallah uzun uzun askerlik anılarını dinleriz :))
Kendine iyi bak...

11/1/06 23:37  
Blogger ashkar said...

tesekkürler arkadaşlar sizinde bayramınız kutlu olsun biraz geç oldu ama kusura bakmayın.
burdur gerçekten çok rahattı umarım kıbrısda da aynı rahatlığı bulurum.

15/1/06 19:30  

Yorum Gönder

<< Home

javascript hit counter
eXTReMe Tracker